Potrzebujemy:
- jednorazową keksówkę
- 1 średni bakłażan
- ok pół kulki wędzonej mozzarelli
- 1 cebulę
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki surowej kaszy pęczak
- 1,5 szklanki przecieru pomidorowego
- sól ziołowa. pieprz, łyżeczka cukru
- olej do smażenia.
Bakłażana pokroić wzdłuż na 0,5 cm plastry i osolić. Gdy puści sok, obsmażyć plastry na grillowej patelni z niewielką ilością oleju.
Cebulę posiekać i zezłocić na oleju, dodać przecier i wcisnąć czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do sosu wsypać surową kaszę.
W keksówce układać plastry bakłażana, sos i plastry mozzarelli, do wyczerpania składników.
Piec ok godziny w 180 C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz