poniedziałek, 6 maja 2013

FRYTKI MARCHEWKA & PIETRUSZKA

Jakie to pyszne i proste jest!
Marchewka - delicje, a pietruszka po upieczeniu - rozkosznie słodka:)



Właśnie się pieką, ja piszę, a zrobiłam je tak:
Na ryneczku zakupiłam 3 duże marchewki i 1 dużą pietruszkę. Pokroiłam w słupki. Obtoczyłam w oliwie z oliwek (ok 3 łyżki), posypałam curry (2 szczypty), oregano suszonym (pół łyżeczki), przyprawa do ziemniaków (ok łyżeczki) i troszkę soli. Dokładnie wymieszałam i wyłożyłam na blachę przykrytą papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzałam do 220 stopni i piekłam frytki niecałe 20 minut.



















Świetne jako przystawka, lub zamiast ziemniaków do obiadu. Pyszne z domowej roboty sosem tzatziki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz