sobota, 20 lipca 2013

LunchBox grecki

Jest sycący i pyszny. Proporcje można oczywiście zmieniać wedle uznania i zapotrzebowania.
Potrzebujemy:
- 1 pomidor
- 1 mały zielony ogórek
- kawałek sera feta (ok pół opakowania)
- kilka oliwek zielonych
- 2 rzodkiewki
- sos jogurtowo-majonezowy
- sól ziołowa i kilka kropli oliwy z oliwek.


Pomidora i zielonego ogórka do potraw na wynos polecam wyfiletować. Z pomidora wydrążyć pestki, a ogórka również pozbawić pestek, pokroić w kostkę i posolić. Gdy puści sok, odcisnąć go i tak przygotowanego ogórka dodać do jedzenia.
Wszystkie składniki kroimy w kostkę i przekładamy do pudełka. Polewamy sosem przygotowanym z jogurtu greckiego, majonezu i soli ziołowej. Na wierzch odrobina oliwy z oliwek, która sprawia, że potrawy z nią są bardziej sycące.

Sos: 4 łyżki jogurtu greckiego, łyżeczka majonezu, sól ziołowa do smaku.


SMACZNEGO:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz