przedstawia...Czary- Kuchary, czyli co można zmienić w codziennej diecie i zwyczajach, by pomóc sobie zachować zdrowie ciała i umysłu.
wtorek, 26 marca 2013
PASTA TUŃCZYK & PARMEZAN
Świetne jest to połączenie i nie wymaga soli. Parmezan nadaje wyrazistego smaku, a tuńczyk i jajka sycą. Słowem pyszne i nie drogie. Jak każda pasta najlepsza na grzaneczce:)
Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym (polecam w kawałkach z Biedronki)
- 4 jaja ugotowane na twardo
- paczuszka startego parmezanu 40g (w Tesco)
- prawie cały mały jogurt naturalny
- łyżka majonezu
- łyżeczka octu winnego białego
- dwie szczypty kurkumy
- pieprz ziołowy do smaku
Starte na tarce jarzynowej o drobnych oczkach jajka mieszamy z resztą składników, do uzyskania konsystencji pasty.
Pyszności:) Do pasty pasuje: ogórek kiszony, keczup, papryka i jak na sezon przystało rzeżucha:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz