środa, 21 listopada 2012

PASTA Z SOCZEWICY ZIELONEJ

W smaku podobna trochę do pasztetu. Jest szybka w przygotowaniu, bo soczewicy nie trzeba moczyć i łatwo się miksuje.

Potrzebujemy:
- szklankę soczewicy zielonej             
- pęczek szczypiorku
- łyżkę majonezu i keczupu
- sól i pieprz ziołowy, łyżeczka cukru

Soczewicę opłukać na sitku i ugotować w 2 szklankach wody. Bez soli. Trwa to niecałe 15 minut. Ostudzoną soczewicę zmiksować blenderem na gładką masę z dodatkiem majonezu i keczupu. Dodać posiekany szczypiorek i doprawić przyprawami do smaku.




1 komentarz:

  1. Nominowałam Twój blog do zabawy Libster Blog Award, zapraszam po szczegóły http://patisserie.blogujaca.pl/2012/11/26/liebster-blog/ Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń