- pomidorki gruntowe 1 kg
- mała cebula
- dwa ząbki czosnku
- sól, pieprz ziołowy, może być też przyprawa do pomidorów z mozzarellą
- łyżka masła
- biała mozzarella.
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy w plastry i hyc na patelnię. Dodajemy masło, pokrojoną cebulę i czosnek. Dusimy ok 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem. Doprawiamy przyprawami. Wylewamy na talerz i wrzucamy kosteczki sera mozzarelli.
Pyszności:)
mus wyszedł przepyszny :) warto dodać jeszcze bazylię suszoną lub świeżą i wystarczy 1 ząbek czosnku bo czuć prawie tylko go :)
OdpowiedzUsuńcieszę się że smakował:) ja odmroziłam ostatnio pudełeczko musu zamrożone latem...mmmm...pyszności z czosnkiem i oliwkami
Usuń