czwartek, 31 stycznia 2013

RYBA PIECZONA PRZEKŁADANA WARZYWAMI:)



Proste i szybkie danie. Pyszne na gorąco i na zimno. Ryba piecze się krótko (ok 20 min) i cała porcja za jednym razem. Pieczona, a nie smażona ma też mniej kalorii.






   


A więc potrzebujemy:
- ok kilograma filetów z ulubionej ryby (miruna, brama, mintaj)
- por
- paczkę ulubionych warzyw na patelnię bez ziemniaków
- marchewkę
- olej i przyprawy (do ryb, sól, pieprz, pół kostki grzybowej)
- 5 łyżek koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki sosu tajskiego słodkie chili
RYBA:
Filety rozmrozić, opłukać i posypać przyprawą do ryb. Luźno zawinąć w folię aluminiową na brytfance i do piekarnika na 20 minut, 200C.
PRZEKŁADKA WARZYWNA:
Por posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce i udusić na oliwie z paczką warzyw na patelnię. W razie potrzeby podlać wodą. Gdy warzywa są miękkie doprawić przyprawami i koncentratem.
Upieczoną rybę układać w naczyniu żaroodpornym, przekładając warzywami.
GOTOWE:) Smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz