niedziela, 24 czerwca 2012

MASEŁKO NA GRILLA I NIE TYLKO





Pyszna rzecz do kanapek, grzanek i pieczywa z grilla, nie wspominając już, że jajecznica na takim masełku to po prostu ambrozja.







*Składniki*
- 2 kostki dobrego masła (min 80% tłuszczu mlecznego)
- 3 ząbki czosnku
- łyżka koperku posiekanego
- łyżka czosnku niedźwiedziego (może być natka pietruszki)
- łyżeczka ziół prowansalskich
- łyżeczka przyprawy do pomidorów z mozzarellą vegeta natur
- sól, pieprz ziołowy

PORADA: GDY UŻYWAMY ZIÓŁ SUSZONYCH np: OREGANO, PROWANSALSKIE, MAJERANEK, TO ODPOWIEDNIĄ DLA POTRAWY ILOŚĆ MOCNO ROZCIERAMY W DŁONIACH I DODAJEMY DO DANIA. W TEN SPOSÓB UWOLNI SIĘ AROMAT.

*Wykonanie*
Miękkie masło wymieszać dokładnie z przyprawami i wgniecionym czosnkiem. Najlepiej kilka godzin przed podaniem, by masełko nabrało mocy. DELICJE:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz