przedstawia...Czary- Kuchary, czyli co można zmienić w codziennej diecie i zwyczajach, by pomóc sobie zachować zdrowie ciała i umysłu.
niedziela, 24 czerwca 2012
MASEŁKO NA GRILLA I NIE TYLKO
Pyszna rzecz do kanapek, grzanek i pieczywa z grilla, nie wspominając już, że jajecznica na takim masełku to po prostu ambrozja.
*Składniki*
- 2 kostki dobrego masła (min 80% tłuszczu mlecznego)
- 3 ząbki czosnku
- łyżka koperku posiekanego
- łyżka czosnku niedźwiedziego (może być natka pietruszki)
- łyżeczka ziół prowansalskich
- łyżeczka przyprawy do pomidorów z mozzarellą vegeta natur
- sól, pieprz ziołowy
PORADA: GDY UŻYWAMY ZIÓŁ SUSZONYCH np: OREGANO, PROWANSALSKIE, MAJERANEK, TO ODPOWIEDNIĄ DLA POTRAWY ILOŚĆ MOCNO ROZCIERAMY W DŁONIACH I DODAJEMY DO DANIA. W TEN SPOSÓB UWOLNI SIĘ AROMAT.
*Wykonanie*
Miękkie masło wymieszać dokładnie z przyprawami i wgniecionym czosnkiem. Najlepiej kilka godzin przed podaniem, by masełko nabrało mocy. DELICJE:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz