niedziela, 26 sierpnia 2012

PASTA PAPRYKOWA:)

 
Ingrediencje i wykonanie:
                            
- 3 kg papryki czerwonej       
- 3 główki czosnku
- 5 papryczek chili
- 1 duża cebula.
Paprykę i papryczki wydrążyć, czosnek i cebulę obrać i wszystko zmielić w maszynce do mięsa.
Po zmieleniu gotować 20 minut.
Po tym czasie dodać do garnka:
- 2 szklanki cukru
- 0,5 szklanki octu 10%
- 0,5 szklanki octu winnego białego
- 0,5 szklanki oliwy
- 3 słoiczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki soli kamiennej
- kilka ziarenek ziela angielskiego i liści laurowych. Gotować jeszcze 20 minut.
Gorącą mieszankę nalewać do słoików, zakręcić i postawić do góry dnem.
GOTOWE:)
Rewelacja do kanapek, sosów, grilla, zapiekanek i pieczonych mięs.




3 komentarze:

  1. mniam mniam mniam, polecam. Ta pasta to świetny zastępca ketchupu do kanapek, mięs i innych. Furorę robi jako dip do chipsów na imprezach. POLECAM !!!

    OdpowiedzUsuń
  2. genialne !!!!!

    OdpowiedzUsuń