wtorek, 21 maja 2013

ZIELONE SPAGHETTI

Wraz z nadejściem wiosny, tej prawdziwej nie w kalendarzu, blog w nowej odsłonie, a do tego przepis równie zielono-wiosenny:)
Już dawno zbierałam się zrobić to spaghetti, aż wreszcie się zebrałam, i oto jest:



Na rodzinny obiad potrzebujemy:
- opakowanie pełnoziarnistego spaghetti
- 1 filet z kurczaka
- 6 pieczarek
- 1 cebula
- 1 paczka mrożonego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- tarty parmezan, 3 łyżki
- tarta mozzarella (nie piszę ile bo każdy sobie posypie ile lubi, ale 1 paczkę trzeba mieć)
- curry, sól, pieprz ziołowy, olej do smażenia

Wykonanie:
Filet pokroić w kostkę i posypać curry (ok 2 łyżki). Usmażyć w głębokiej patelni na 2 łyżkach oleju. Dorzucić posiekane pieczarki i cebulę, usmażyć razem na małym ogniu pod pokrywką. Na koniec dodać szpinak, może być zamrożony i zostawić na małym ogniu, żeby się rozpuścił. Całość wymieszać, dodać parmezan, jogurt, wgnieść czosnek i doprawić do smaku solą, pieprzem. Podawać z makaronem posypane mozzarellą.
Uwaga z solą. Najpierw parmezan i spróbować.
Smacznego zielonego:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz