przedstawia...Czary- Kuchary, czyli co można zmienić w codziennej diecie i zwyczajach, by pomóc sobie zachować zdrowie ciała i umysłu.
piątek, 28 listopada 2014
Zimowy Omlet
Oto pomysł na sycące śniadanie i wykorzystanie resztek z lodówki.
Potrzebujemy:
- 2 duże wiejskie jaja
- 3 średnie pieczarki
- 3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej mocno wędzonej
- 3 duże garści szpinaku świeżego
- 2 łyżki tartej mozzarelli
- kilka kosteczek sera typu feta
- sól ziołowa do smaku
- łyżka popingu (opcjonalnie)
- 3 łyżki oleju do smażenia
Na łyżce oleju podsmażyć posiekane pieczarki i przełożyć do miski.
Następnie zredukować na patelni umyte liście szpinaku, dodać do pieczarek.
Podsmażyć pokrojoną szynkę, lub w całości i hyc do miski.
Przetrzeć patelnię ręcznikiem papierowym i rozgrzać 2 łyżki oleju.
Do składników w misce wbić jajka, posolić (szczypta) i wymieszać.
Całość wylać na patelnię i posypać mozzarellą. na wierzch wrzucić ser feta.
Zrumienić z obu stron i można zajadać:)
Omletowego smacznego życzy Wróżka Pietruszka:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz