Upiekłam je w foremce serduszko z IKEA, ale przydałyby się ze dwa:):):)
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- 1 mleczna czekolada
- 5 łyżek mąki pełnoziarnistej orkiszowej lub zwykłej
- 6 łyżek cukru
- 3 łyżki kakao
- 3 jajka
- łyżeczka sody
- szczypta soli
- 50 ml oleju.
Zmiksować jajka z cukrem. Połączyć suche składniki, dodać do jajek i wlać oliwę. Wsypać do masy startą na tarce czekoladę. Wymieszać do połączenia składników. Fasolę odsączyć i zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Masę przelać do foremki i piec w 180 C ok 30-35 minut.
Sprawdzać patyczkiem.
Krem:
- 1 opakowanie serka mascarpone
- 1 mały jogurt grecki
- 3 łyżki cukru pudru
Wymieszać ręcznie powyższe składniki i przełożyć kremem wystudzone ciasto.
PYCHA:)
Fasoloczekoladowego smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz