niedziela, 22 listopada 2015

Czekoladowe SERDUSZKO z czerwonej fasoli...

Bardzo proste i pyszne ciasto. Zaskoczyło mnie bardzo mile.
Upiekłam je w foremce serduszko z IKEA, ale przydałyby się ze dwa:):):)

Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- 1 mleczna czekolada
- 5 łyżek mąki pełnoziarnistej orkiszowej lub zwykłej
- 6 łyżek cukru
- 3 łyżki kakao
- 3 jajka
- łyżeczka sody
- szczypta soli
- 50 ml oleju.

Zmiksować jajka z cukrem. Połączyć suche składniki, dodać do jajek i wlać oliwę. Wsypać do masy startą na tarce czekoladę. Wymieszać do połączenia składników. Fasolę odsączyć i zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Masę przelać do foremki i piec w 180 C ok 30-35 minut.
Sprawdzać patyczkiem.





Krem:
- 1 opakowanie serka mascarpone
- 1 mały jogurt grecki
- 3 łyżki cukru pudru
Wymieszać ręcznie powyższe składniki i przełożyć kremem wystudzone ciasto.
PYCHA:)
Fasoloczekoladowego smacznego:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz