Bardzo smaczne i łatwe kotleciki. Idealne z keczupem:) Pasują do wszystkiego co chcecie zjeść na obiad. A najlepsze, że pieką się same i nie trzeba stać przy patelni:)
Składniki:
- pół kg mielonego fileta z indyka
- pół kajzerki
- ćwierć szklanki mleka
- 1 średnia biała cebula
- sól ziołowa, pieprz, przyprawa do kurczaka
- 100 g ulubionego żółtego sera (gouda/edamski)
Kajzerkę namoczyć w mleku i zblendować na gładką masę razem z cebulą. Połączyć z mięsem i przyprawami. Dodać starty na jarzynowej tarce ser.
Na blasze z papierem do pieczenia układać uformowane kulki mięsa i lekko spłaszczyć.
Piec w 180-200 C do zrumienienia (ok 20 minut)
Pieczonego smacznego od W.P.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz