środa, 13 czerwca 2012

ZIELONA JAJECZNICA

Coś by człowiek zjadł, ale nie wie co. Może coś ciepłego? Ale gotować się nie chce, więc coś szybkiego...JAJECZNICA!

Potrzebne są:
- 3 wiejskie jaja
- 3 kulki mrożonego szpinaku (brykiet)
- 1 duża cebula
- 2 łyżki koperku
- oliwa z oliwek, sól, pieprz czarny i ziołowy, kurkuma
*Wykonanie*
Cebulę siekamy nie specjalnie drobno, solimy i wrzucamy na patelnię z oliwą z oliwek (2 łyżki).
Podsmażamy na szklisto, wrzucamy brykiet i przykrywamy. Gdy szpinak się rozmrozi i cebula będzie miękka, wbijamy jajka i dodajemy koperek, oraz sól i pieprz.
Po zdjęciu z ognia dodajemy szczyptę kurkumy i GOTOWE:)

Jeśli nie chcecie żeby jajecznica była sucha, to po wbiciu jajek należy mieszać ją omijając żółtka. Gdy zetnie się białko szybko rozmieszajcie żółtka i zestawcie z ognia:)





Pyszne, zdrowe i pożywne jedzonko:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz