poniedziałek, 11 marca 2013

PASTA ŁOSOŚ & JAJO

Do tego smakowitego smarowidła potrzebujemy:
- około 20 dkg steków z łososia wędzonego
- 4 jaja ugotowane na twardo
- mały jogurt naturalny
- łyżkę majonezu
- łyżkę keczupu
- łyżkę octu winnego białego
- łyżeczkę słodkiej papryki w proszku
- sól i pieprz do smaku
Mięso łososia zdjąć ze skóry i włożyć do miseczki. Dodać jogurt, majonez, keczup i zmiksować blenderem na gładką masę. Jaja zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do ryby. Doprawić resztą składników.
Dodatki pasujące do kanapek z tą pastą:
szczypiorek, zielony ogórek, cykoria

                                                                                  pyszna wiosna









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz