Wersja słodka.
Wersja pyszna.
Wersja prosta.
Należy nabyć:
- 1 duży filet z kuraka
- kilka suszonych śliwek i moreli
- miód i musztardę
- przyprawy: curry, sól ziołową, przyprawę do kurczaka (jaką lubicie)
Filet oczyścić i przekroić na pół. W każdej połowie zrobić szerokim i ostrym nożem poziomą kieszonkę. Do kieszonki powkładać śliwki i morele. Mi się zmieściły 3 śliwki i 3 morelki.
Łyżkę musztardy dokładnie wymieszać z małą łyżeczką miodu. Dodać łyżeczkę curry, soli ziołowej i przyprawy do kurczaka. W powstałej marynacie obtoczyć mięso. Posypałam też trochę płatkami z migdałów. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać szklaną ciepłej wody i do pieca. Ok 40 minut w 180 st C.
Nadzianego smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz