czwartek, 20 września 2012

MUS POMIDOROWY

Przepyszna rzecz jako ciepła przekąska, lub zupa obiadowa.

Potrzebne są:
- pomidorki gruntowe 1 kg
- mała cebula
- dwa ząbki czosnku
- sól, pieprz ziołowy, może być też przyprawa do pomidorów z mozzarellą
- łyżka masła
- biała mozzarella.

Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy w plastry i hyc na patelnię. Dodajemy masło, pokrojoną cebulę i czosnek. Dusimy ok 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem. Doprawiamy przyprawami. Wylewamy na talerz i wrzucamy kosteczki sera mozzarelli.
Pyszności:)

2 komentarze:

  1. mus wyszedł przepyszny :) warto dodać jeszcze bazylię suszoną lub świeżą i wystarczy 1 ząbek czosnku bo czuć prawie tylko go :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się że smakował:) ja odmroziłam ostatnio pudełeczko musu zamrożone latem...mmmm...pyszności z czosnkiem i oliwkami

      Usuń